ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

28.10.2013.У ЗАЈЕДНИЧКОМ ВЕЋУ ОПШТИНА ЗАПОЧЕО ПРОЈЕКАТ ЕДУКАЦИЈЕ ПРИПАДНИЦА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА О ПОТРЕБИ УКЉУЧИВАЊА У ДРУШТВЕНЕ СТРУКТУРЕ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

У оквиру пројекта „Лидерице у заједници“ којег финансира владина Канцеларија за људска и мањинска права у Вуковару и Белом Манастиру су 25. октобра одржане трибине о потреби укључивања жена, а првенствено припадница националних мањина у политичке и друштвене структуре. Био је то први од три модула која ће бити одржана у ова два града.

Пројекат проводи Заједничко веће општина, а тема првог модула се односила на равноправност полова у законодавном и институционалном  оквиру. Предавачица је била жупанијска виша саветница за међународну сарадњу и ЕУ послове Ивана Ћурковић која сматра да је законска регулатива добра, али да разлике не почивају у родној перспективи, већ то представља ствар кулутре сваке земље посебно. 

Циљ пројекта је подизање свести код жена за потребом да буду присутне и активне у друштву, као и да престану да се руководе још увек важећим стереотипима о њима. Следеће предавање на тему активнијег укључивања жена у друштвене процесе биће одржано већ у новембру. Модератори на првој трибини били су секретар ЗВО-а и водитељка пројекта Драгана Јецков и суводитељ пројекта Винко Лазић.

Н.М.