ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

02.02.2018.САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИЦОМ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

Загреб, 02.02. - Председница Републике Хрватске Колинда Грабар-Китаровић са сарадницима примила је на Пантовчаку председника Српског народног већа Милорада Пуповца и председника Заједничког већа општина из Вуковара Срђана Јеремића.

- Састанак је био на позив председнице, а током истог разговарали смо о проблематици с којом се сусреће српска заједница у Хрватској, каже Срђан Јеремић наводећи непримену постојећих законских прописа у контексту запошљавања у јавним и државним службама, примену језика и писма те образовање.

Уз наведено, током састанка разговарало се и о регулисању статуса ЗВО, СНВ-а те сакралним односно објектима друштвене намене као и проблемима неадекватног третмана српских повратника.

Са председницом републике разговарно је и о предстојећој посети председника Србије Александра Вучића Хрватској. Председник ЗВО исказао је захвалност на, како је рекао, овако храбром искораку, посебно у време појачаних тензија између две земље. Апеловали су да заједно са српским колегом разговара о наведеним проблемима како би у догледно време били и решени.