ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

30.01.2018.ОДРЖАН ВЕЛИКИ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ „ЗАЈЕДНО ЗА ВАСУ“

Вуковар, 30.01. - У Спортској сали у Борову насељу одржан је хуманитарни концерт „Заједно за Васу“ посвећен осамнаестогодишњем Василију Сентиванцу из Борова који болује од леукемије, а у циљу  сакупљана финансијских средстава потребних за његово лечење. Концерту је присуствовало око 2.500 људи, а свака продана карта по цени од 20 куна значила је донацију за Василија Сентиванца. Према подацима организатора продајом карата прикупљено је 60.000 кн .

Велику хуманост показали су извођачи који су бесплатно и са жељом да помогну Васи наступили на концерту. Водитељ програма био је Живорад Николић -Жика Шареница, а певали су познати извођачи народне музике из Србије, уз пратњу оркестра Радио-телевизије Војводине под управом Миће Јанковића и солисте на хармоници Ратислава Благојевића: Милан Топаловић Топалко, Александар Илић, Данијела Стојиљковић  Ела, Небојша Војводић, Срећко Кречар, Теа Таировић и Стеван Анђелковић, те Етно ансамбл Ђурђевак из Боботе и плесна група Венера из Вуковара.

Концерт „Заједно за Васу“ одржан је у склопу истоимене хуманитарне акције коју је покренуло Заједничко веће општина, а у циљу прикупљања средстава потребних за трансплатацију коштане сржи Василија Сентиванца. Од првог дана ова је акција забележила огроман одазив како појединаца тако и бројних организација те је у само пар дана прикупљен велики део потребног новца. Ова су средстава одмах и пребачена на рачун болнице. Хуманост људи и жеља да се помогне Василију овде није стала, новац се и даље уплаћује те је  рачуну Заједно за Васу и даље отворен. До сада је, рачунајући средства пребачена болници и приход од концерта, прикупљено 152.000 евра.  

- Ова акција је постигла успех изнад свих очекивања. За лечење Василија Сентиванца, потребан је износ од 161.000 евра који покрива све трошкове лечења, не само трансплантације коштане сржи него и терапије, пре и после операције. Рачун је и даље отворен, најављено је још неколико засебних уплата и очекујемо да ће у наредних пар дана бити прикупљен цео износ потребан за лечење Василија  – рекао је председник Зајеничког већа општина, Срђан Јеремић. У име породице Сентиванац, Јеремић се захвалио свима који су учествовали у акцији те истакао да ће Заједничко веће општина издвојити властита средства како би донирали помоћ за Машу Чувало из Вуковара.