ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.12.2017.ЈАВНА КАМПАЊА „МАЊЕ ОРУЖЈА-МАЊЕ ТРАГЕДИЈА“ У МАРКУШИЦИ

Маркушица, 18.11. - Полицијска управа вуковарско-сремска у сарадњи са општином Маркушица и Службом за превенције Равнатељства полиције организовала је у Дому културе јавну презентацију националне кампање „Мање оружја-мање трагедија“.

Стручна трибина на којој се говорило о опасности од заосталог оружја и експлозивних средстава у незаконитом поседу грађана окупила је разне предаваче из организација које у свом раду упозоравају на потребан опрез приликом проналаска оружја и минско-експлозивних средстава као што су Хрватски центар за разминиравање, Хрватски Црвени крст, Завод за јавно здравство Вуковарско-сремске жупаније, Заједничко веће општина и полицијски службеници за противексплозијску заштиту.

Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић говорио је о опасностима кориштења пиротехничких средстава у време празника, поготово када се тим средствима користе најмлађи. Позвао је присутну децу из ОШ Маркушица да их не користе, или ако се већ желе забавити на такав начин, да руковање пиротехником препусте одраслима.

Јеремић је такође позвао грађане који држе недозвољено оружје у својим кућама да га анонимно предају полицији јер  за то неће бити кажњени ни санкционисани. „Такво оружје представља изузетно велику опасност за све укућане, пре свега за децу, која би због знатижеље могла доћи у контакт са њим, а то често може бити погубно“, истакао је председник ЗВО-а.