ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

08.12.2017.САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЗВО-а СА НАЧЕЛНИКОМ ПУ ВУКОВАРСКО-СРЕМСКЕ

Вуковар, 8.12. - На иницијативу Срђана Јеремића, председника Заједничког већа општина у уканцеларији начелника Полицијске управе вуковарско-сријемске, одржан је радни састанак, на којем су се, пре свега, представници Већа упознали с новим менаџментом вуковарско-сремске полиције.

Заменик жупана вуковарско-сремског Ђорђе Ћурчић, председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић те председник Одбора за људска права у ЗВО Јован Влаовић у својим су излагањима истакнули потпуну сарадњу у догађајима која се тичу српске националне мањине, понајвише у питањима осигурања повољног стања сигурности на подручју где је заступљена српска национална мањина (осигурање сакралних објеката у данима благдана и празника, појачане мере сигурности за време посета дужносника и других штићених особа у време верских, културних и спортских манифестација). 

Начелник ПУ вуковарско-сремске Фабијан Капулар представницима Већа укратко је изложио стање сигурности на подручју Вуковарско-сремске жупаније, које је, како истиче, и више него задовољавајуће. Анализирајући показатеље стања сигурности, начелник ПУ задржао се на догађајима који су етнички мотивирани. Начелник је нагласио како је таквих догађаја из године у годину све мање, што се своди на десетак догађаја годишње.

Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић похвалио је рад полицијских службеника те понудио сарадњу и сваки облик помоћи у решавању догађаја на подручјима где делује ЗВО. 

Јован Влаовић се заинтересовао за казнена дела преваре, у којима су биле оштећене старије особе, посебно недавног случаја у Сремским Лазама када је старији господин поверовао информацији „лажне конзуларне раднице“ те у име лечења кћери у Лондону неколико пута у пошти уплатио укупно више десетина хиљада куна. Водитељ Криминалистичке полиције Марио Караматић појаснио је модусе рада превараната, који на софистицирани начин, користећи сва достигнућа модерне технологије, искориштавају емпатију махом старијих особа те их врло лако учине жртвом преваре.

Заменик жупана истакнуо је како се чланови ЗВО-а желе интензивније укључити у превентивне пројекте које проводи полицијска управа. Стога је заменик начелника ПУ вуковарско-сремске Горан Ловрић позвао Веће на гостовање у централом догађају кампање „Мање оружја-мање трагедија“ 18. децембра у Маркушици.


Маријана Маја Барбарић
полицијска службеница за односе с јавношћу