ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

24.11.2017.КОНФЕРЕНЦИЈА СРБА ИЗ МАЂАРСКЕ И ХРВАТСКЕ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

Печуj, 24.–25.11. – У организацији Печујско-барањског српског удружења у Печуjу (Р. Мађарска) је одржана конференција под називом „Заједно у циљу очувања и неговања свога“. На конференцији се разговарало о изворима финансирања српских институција и српске заједнице у Мађарској и Хрватској, али и о другим проблемима са којима се српска заједница свакодневно сусреће.

Конференцијом су председавали председник Печујско-барањског српског удружења Предраг Мандић, председник Самоуправе Срба у Мађарској и представник Срба у мађарском парламенту Љубомир Алексов, потпредседник Самоуправе Срба у Мађарској Петар Крунић, народни посланик у Народној скупштини Републике Србије и члан скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Александар Чотрић и председник Одбора за људска права Заједничког већа општина Јован Влаовић.

Српску заједницу из Хрватске представљали су још и заменик жупана Осјечко-барањске жупаније из реда припадника Срба Радомир Чварковић и директор Културно- научног центра „Милутин Миланковић“ Ђорђе Нешић.

На конференцији је договорено да будућа сарадња Срба из Хрватске и Мађарске треба да буде боља, а закључено је да се припадници српске заједнице у Хрватској и Мађарској требају повезати, држати заједно и учити на међусобним примерима.