ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.11.2017.ЗВО ИНИЦИРАЛО САСТАНАК МЕСНОГ ОДБОРА МИРКОВЦИ И ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВИНКОВАЦА

Мирковци, 16.11. - У просторијама Месне заједнице Мирковци одржан је радни састанак на коме су присуствовали председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић и потпредседник Ђорђе Ћурчић, чланови Месног одбора Мирковци, представник СПЦ, парох мирковачки Немања Клајић и градоначелник Винковаца Иван Босанчић са сарадницима. Тема састанка била је сагледавање стања у предграђу Винковаца те дефинисање приоритета рада на побољшању инфраструктурлног уређења Мирковаца те јачања друштвено корисног деловања организација грађана.

Заједничко веће општина иницирало је састанак Месног одбора Мирковци и руководства града Винковаца због уочених проблема који знатно отежавају живот српске заједнице. Одржани радни састанак је први корак у побољшању комуникације мештана Мирковаца са управом града којим је прекинуто вишегодишње игнорисање предходне градске власти. Градоначелнику Боснчићу  представљени су проблеми везани за веома лоше стање у коме се налази градско православно гробље и Парохијски дом, видно запуштени градски објекти, неуређене  зелене површине, путеви и пешачке стазе у Мирковцима. Током састанка сагледано је и стање  у реализацији  започетих инфраструктуралних пројеката  изградње канализационе мреже, постављање уличне расвете и обнове Основне школе „Никола Тесла“. Разговарало се и о раду Већа српске националне мањине Винковаца те финансирању Фудбалског клуба „Хајдук Мирко“  коме град не додељује довољно средства за рад.

Председник ЗВО-а Јеремић и дожупан Вуковарско–сремске жупаније Ћурчић указали су на потребу да се у што краћем року реше питања која муче мештане Мирковаца. Истакли су отвореност у пружању помоћи за побољшање  сарадње Мирковчана  и градске власти те у изналажењу модела финансирања рада друштвених организација и обнове објеката СПЦ на подручја Мирковаца. У циљу повећања програмских активности Већа српске националне мањине Винковаца председник ЗВО-а Срђан Јеремић разговарао је током састанка и са председником Већа Владимиром Мишкићем те договорио сарадњу и пружање помоћи у писању пројектних предлога којима би ВСНМ аплицирало ка граду и жупанији. 

Градоначелник Босанчић је током састанка обећао већу финансијску помоћ ФК „Хајдук Мирко“, најавио постављање јавне расвете на дечијем игралишту, пружање помоћи у изградњи парохијског дома те интезивнији рад на побољшању инфраструктуре.  Градоначелник је истакао задовољство због одржаног састанка и указао на потребу јачања сарадање града са Месним одбором Мирковци и представницима српске заједнице у циљу добробити свих грађана Винковаца.