ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.10.2013.У ТЕЊИ ЈЕ, 12. ОКТОБРА, ОДРЖАН ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРА

Најмлађи фолклораши понос КУД-ова

 

Деца у културно –уметничком раду, њихов напредак и достигнућа, права су посластица у свету фолклора. Последњих десет година ЗВО, са великом пажњом, прати рад свих друштава. Посебна пажња посвећује се учешћу најмлађих у културно-уметничком стваралаштву Срба у Хрватској. Јубиларни 10. Фестивал дечијег фолклора био је прилика да се на једном месту прикаже рад деце, у готово свим културно-уметничким друштвима, са ових простора.

 

- Ово је једина манифестација у којој искључиво деца могу да представе свој рад. То је прилика да се сви окупе, повежу и добију мотив за даљи рад, а самим тим и  за чување наше традиције. На данашњој смотри учествује 12 културно-уметничких друштава са својим најмлађим ансамблима. То је око тристотине учесника који ће да наступе и у данашњем програму прикажу културно богатство српског народа, свој рад и достигнућа -  рекао је председник Одбора за образовање, Слободан Живковић.

 

Домаћин ове манифестације био је КУД „Свети Сава“ из Тења, који је са великим задовољством угостио све ученике.

 

-Када имате подмладак у културно-уметничком друштву то значи да друштво живи, да ћете у наредних неколико године имати нови први тим и да имате наследника. Мени је изузетна част да смо ми домаћини ове десете јубиларне манифестације. Ја сам прошле године помало наметнула жељу да је баш ми оргаизујемо, а из разлога што смо добили овај нови Дом, који је недавно завршен. Имамо изванредне просторије и услове за одржавање овако лепе манифестације – рекла је председница КУД-а „Свети Сава“  Ђурђица Ђукелић.

 

На 10. Фестивалу учествовали су: СКУД „Јован Лазић“ Бели Манастир; СКД „Просвјета“ пододбор Маркушица; КУД „Младост“ Трпиња; КУД „Љубомир Ратић-Бубо“ Вера; КУД „Живојин-Жико Мандић“ Кнежеви Виногради; КУД „Бекрија“ Негославци; КУД „Ђоко Патковић“ Бобота; КУД „Острово“ Острово; КУД „Бранислав Нушић“ Борово; КУД „Слога“ Вуковар; СКД „Просвјета“ пододбор Јагодњак и домаћин фестивала СКУД „Свети Сава“ Тења. Свим учесницима додељене су захвалнице.

Јадранка Јаћимовић-Иван