ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

03.11.2017.ПОСЕТА МЕСНОМ ОДБОРУ МИРКОВЦИ

Mирковци, 03.11.- Делегација Заједничког већа општина коју су чинили председник ове институције Срђан Јеремић, председник одбора за медије Срђан Колар и председник одбора за правна питања Јован Влаовић посетила је месни одбор Мирковци. У разговору са представницима овог месног одбора, који делује у саставу града Винковаца, тема је била положај припадника српске националне мањине у овом месту као и остваривање њихових законом загарантованих права.

Представници месног одбора Мирковци указали су на неадекватан третман овог градског месног одбора у односу на друге те издвајање недовољних средстава за удружења и инфраструктуру. Срђан Јеремић је обећао помоћ ЗВО-а у решавању постојећих проблема те обећао да ће се у предстојећем разговору са градоначелником Винковаца заузети за решавање свих отворених питања и проблема са којима се становници овог приградског насеља суочавају.

Након месног одбора, представници ЗВО-а су посетили црквени храм у овом месту те месног пароха Немању Клајића са којим се разговарало о потреби наставка радова на згради парохијског дома.