ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

24.10.2017.РАДНИ САСТАНАК У ОПШТИНИ СТАРИ ЈАНКОВЦИ

Стари Јанковци, 24.10.- председник ЗВО-а Срђан Јеремић и потпредседник ове институције и дожупан Вуковарско-сремске жупаније Ђорђе Ћурчић били су у радном посету Општини Стари Јанковци. Тамо су се срели и разговарали са начелником те Општине Драганом Сударевићем као и замеником начелника Синишом Шушом. Тема разговора била је актуелна ситуација на подручју ове општине са посебним освртом на стање и положај припадника српске заједнице који живе на овом подручју.

У срдачном и пријатељском разговору закључено је да oпштина, у складу са својим могућностима, подржава рад српске заједнице те жели активнију улогу и иницијативе од српских удружења са тог простора.

Закључено је да се што пре, а најкасније на пролеће, требају започети радови на обнови спомен дома у Сремским Лазама - првенствено санирањем крова како би се зграда заштитила од даљег пропадања. ЗВО је представило руководству општине жељу да иницира хуманитарни концерт класичне музике у овом здању са којим би започела акција његове санације и уређења.

Такође, председник ЗВО-а позвао је начелника и његовог заменика да узму учешће на сусрету представника општина и градова са овог подручја и привредника из Републике Србије, што је са њихове стране и прихваћено.