ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.10.2017.15 ГОДИНА ОД СМРТИ МИЛОША ВОЈНОВИЋА

Вуковар, 25.10. – На данашњи дан навршава се 15 година од смрти првог председника Заједничког већа општина Милоша Војновића, а тим поводом на вуковарском градском гробљу одржано је сећање на ком су се окупили чланови породице, пријатељи, страначке колеге и запослени у ЗВО-у.

Помен су служили вуковарски свештеници, а окупљенима су се обратили дугогодишњи председник СДСС-а Војсилав Станимировић, председник Завичајног клуба Кордунаша и Банијаца „Милош Војновић“ Богдан Ркман и садашњи председник ЗВО-а Срђан Јеремић. У име породице обратио се Небојша Војновић, син Милоша Војновића, који се захвалио свима што чувају сећање на његовог покојног оца.

Милош Војновић рођен је 1952. у Глини, а умро 25. октобра 2002. године у Вуковару, након жестоких напада јавности због кандидатуре за судију вуковарског Жупанијског суда. Био је правник и до рата судија Општинског суда у Вуковару. У време мирне реинтеграције постаје први председник Заједничког већа општина и активни учесник у том процесу, као и у процесима изградње српских институција у Хрватској.