ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.10.2017.СРЂАН ЈЕРЕМИЋ У АМБАСАДАМА СРБИЈЕ, НОРВЕШКЕ И АУСТРИЈЕ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

18.10./Загреб – Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић посетио је амбасаду Републике Србије у Загребу и разговорао са амбасадорком госпођом Миром Николић и господином Давором Тркуљом - министром саветником. Било је речи о сарадњи коју ЗВО има са владиним и невладиним организацијама у Републици Србији као и начину унапређења и јачања свих облика исте. Договорен је долазак амбасадорке Николић у Вуковар почетком 12. месеца за када је планирана реализација једне хумане акције за ученике ОШ Никола Андрић.

Посећена је и амбасада Норвешке где је разговарано са господнимо Кристијаном Гротнес Халворсеном, замеником амбасадора о могућностима аплицирања на пројекте које ова амбасада расписује сваке године. Закључено је да постоји велика могућност за сарадњу будући да се готово сви видови пројеката које они расписују односе на делокруг рада ЗВО-а.

После тога Јеремић је посетио амбасаду Аустрије где је домаћин била госпођа Мартина Kленнер-Аувиллаин, заменица амбасадора те је предмет разговора била могућност донације два ватрогасна возила са припадајућом опремом добровољним ватрогасним друштвима у Општинама Kистање и Ервеник. Наиме, ове две општине, насељене већински припадницима српске заједнице, ове године су претрпиле огромне штете узроковане пожарима који су у потпуности девастирали постојећу и већ дотрајалу опрему и ватрогасна возила. Представници ове амбасаде већ су покренули одређене кораке у овом правцу на бази дописа који је послан испред ЗВО-а те се очекује изналажење решења. Такође, разговарало се о могућим модалитетима сарадње са владиним и невладиним удружењима из Аустрије у одређеним сегментима.

Представници ових Амбасада планирају посетити ЗВО где ће им бити презентовано шта ми то као мањинска институција радимо и на који начин како би се на тај начин боље разумела улога и значај наше институције за припаднике српске заједнице који живе на овом подручју.