ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

30.08.2017.РЕДОВНО ОКУПЉАЊЕ УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ЦИВИЛНИХ ЖРТАВА РАТА „ПРОТИВ ЗАБОРАВА“

Поводом Међународног дана несталих у седишту Заједничког већа општина у Вуковару 30. августа одржано је традиционално окупљање чланова Удружења српских цивилних жртава рата „Против заборава“. Састанку су поред чланова Удружења „Против заборава“ присуствовали и саборска заступница СДСС-а Драгана Јецков и председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

Секретар удружења Бранко Јуришић упознао је домаћине са радом удружења „Против заборава“ и основним проблемима са којима се сусрећу.

- Три су основна правца у којима ми делујемо а то су и три главна проблема. Најпре, многи наши чланови још увек трагају за својим, у рату убијеним и несталим, члановима породица. Други проблем су постојећи судски спорови које су наши чланови, трагајући за правдом, покренули и изгубили, а сада се од њих тражи наплата судских трошкова. У питању су енормне цифре. Трећи проблем је тај што држава избегава да процесуира познате починиоце, рекао је Јуришић.

У свом обраћању члановима Удружења „Против заборава“ заступница у Сабору РХ Драгана Јецков и председник ЗВО-а Срђан Јеремић обећали су да ће и даље подржавати њихов рад и том смислу најавили и неке конкретне кораке као што су разговори са представницима власти и у Хрватској и у матичној држави Србији.