ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

05.07.2017.Бесплатне књиге за вуковарске првачиће у настави на српском језику

Заједничко веће општина (ЗВО) је уз помоћ Покрајинске владе Војводине обезбедило бесплатне уџбенике за први разред, у настави на српском језику и ћириличном писму, у три вуковарске основне школе. Ваучери за бесплатне књиге уручени су родитељима будућих ђака првака на састанку уприличеном у простору Заједничког већа општина у Вуковару којем је присуствовао и генерални конзул Србије у Вуковару Милан Шапић.

Председник ЗВО-а Драган Црногорац истакао је важност образовања припадника српске заједнице на матерњем језику и писму што та српска инситуција на овај начин промовише и потиче. Уговор о испоруци књига Црногорац је потписао с директором Издавачког предузећа “Просвјета” из Загреба Слободаном Живковићем. Према његовим речима, књиге ће будуће ђаке прваке дочекати у школама првог дана нове школске године. Вредност једног комплета књига је око 700 куна што је, истичу задовољни родитељи, за њихове кућне буџете велика уштеда.

Осим бесплатних књига, родитељи ученика првог разреда добиће на почетку следеће школске године и поклон-бон вредан 100 куна за куповину потребног прибора, најавио је Дејан Дракулић, председник Већа српске националне мањине града Вуковара. У први разред основне школе, у настави на српском језику и ћириличном писму, уписано је 50 ученика са подручја града Вуковара што је 4 ученика више него прошле године.

Извор:Радио Борово