ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

12.06.2017.ДЕЛЕГАЦИЈА ЗВО-а НА САСТАНКУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ АП ВОЈВОДИНЕ

У петак 09.06.2017. године одржан је радни састанак делегације ЗВО-а коју је предводио председник ЗВО-а Драган Црногорац са председником Владе АП Војводине Игором Мировићем на којем су утврђени заједнички циљеви и покрајина се обавезала да ће помоћи у реализацији захтева од стране ЗВО-а важних за српску заједницу.

Прво су договорена средства за куповину школских уџбеника за прваке који уписују основну школу на српском језику и писму у Вуковару.

Такођер, покрајина се обавезала помоћи у реконструкцији спомен парка Дудик и суфинасирати другу фазу која се односи на обнову пет бетонских купола.

Још један од важнијих захтева делегације ЗВО-а који је одобрен од покрајине је и тај који се односи на суфинасирање програма КУД-ова који делују и раде на територији Славоније, Барање и западног Срема, а који нису остварили финансијску подршку за своје програме из други фондова ( Савјет за националне мањине РХ).

 На крају можемо закључити да је састанак изнео веома важне и конкретне закључке који су само почетак у подршци која српска заједница и ЗВО-а може очекивати од стране АП Војводине, те се очекује врло брзо узајмна посета председника Владе Игора Мировића са сарадницима, Заједничком већу општина.

                                                                                  ПРЕДСЕДНИК ЗВО-а

                                                                                          Драган Црногорац, проф