ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

06.03.2017.OБАВЕШТЕЊЕ КОНЗУЛАТА У ВЕЗИ СА ИЗБОРИМА ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У Републици Србији 2. априла 2017. године одржаће се председнички избори. Обавештавају се бирачи који имају пребивалиште у Републици Хрватској да своје бирачко право могу да остваре у дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у Републици Хрватској.

Бирачко право имају српски држављани који имају пријављено пребивалиште у Републици Србији, а да би остварили своје право бирачи морају бити уписани у јединствени бирачки списак у Републици Србији. Уколико лице које има бирачко право (држављанство и пријављено пребивалиште у Републици Србији) није уписано у јединствени бирачки списак захтев за упис у јединствени бирачки списак може поднети преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије у Републици Хрватској истовремено са захтевом за упис податка да ће гласати у иностранству.

Рок за подношење захтева да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим председничким изборима гласати у иностранству истиче 11. марта 2017. године.

Позивају се држављани Србије са боравком на јурисдикционом подручју Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару да најкасније до 11. марта 2017. године овом конзуларном представништву поднесу захтев за упис у бирачки списак податка да ће гласати у овом представништву. Напомињемо да су лица која су на претходним изборима гласала на овом бирачком месту дужна да поднесу нови захтев за предстојеће изборе.

Бирачи могу да изврше увид да ли су уписани у јединствени бирачки списак електронским путем на званичној страници Министарства државне управе и локалне самоуправе - www.mduls.gov.rs, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

Ради додатних информација грађани се могу обратити Генералном конзулату Републике Србије у Вуковару на телефон  032 / 441 016   и   032 / 441 183.