ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.05.2016.„ХРОНИКА СЛАВОНИЈЕ, БАРАЊЕ И ЗАПАДНОГ СРЕМА“ ОД САДА И НА РТРС-У
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

Емисија Телевизијске продукције Заједничког већа оптшина под називом „Хроника Славоније, Барање и западног Срема“ од сада ће моћи да се гледа и на Радио-телевизији Републике Српске. Уговор о продукцијској сарадњи и емитовању емисије потписали су 17. маја у Бања Луци генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић и председник ЗВО-а Драган Црногорац.

- Ово је за нас значајан тренутак и велика помоћ од РТРС-а и Републике Српске уопште. Ми, Срби у Републици Хрватској смо нажалост у некој врсти медијске блокаде, а ово је начин и пут да из тога изађемо и пуно хвала Радио-телевизији Републике Српске и Републици Српској, рекао је Драган Црногорац након потписивања Уговора.  

Хроника је до сада приказивана на Радио-телевизији Војводине и сателитском програму Радио-телевизије Србије, а сада ће два пута месечно бити приказивана и на јавном медијском сервису Републике српске уз два репризна термина на РТРС ПЛУС-у.

- Могу да изразим част и задовољство што смо данас успели да конкретизујемо разговоре које смо водили протекла три месеца. Потписали смо уговор који РТРС-у гарантује једну заиста одличну емсију која говори о томе на који начин живе Срби у Хрватској, са чиме се све сусрећу, један садржај који је потребан РТРС-у, али и нашим људима који живе у Хрватској, истакао је генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић.