ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.02.2016.U MARTU KREĆE NOVI PORTAL SRPSKE DIJASPORE

Dijaspora na vezi je informativni portal pokrenut sa idejom da Srbima u rasejanju na jednom mestu ponudi značajne informacije iz različitih oblasti – društva, ekonomije, obrazovanja, kulture, sporta, kao i da ih informiše o svim pitanjima važnim za svakodnevni život u zemljama prijema.


Prepoznajući potrebe Srba u dijaspori i regionu i nastojeći da se veza matice i dijaspore konstantno jača i unapređuje, naš sajt generiše vesti iz dijaspore i služi kao izvor informacija pre svega Srbima izvan matice, ali i kao informator matici o aktivnostima i delovanjima u dijaspori.


Dijaspora na vezi je spona između medija, udruženja i pojedinaca u dijaspori. Ideja nam je da na ovaj način motivišemo srpske medije, novinare i izveštače srpskih udruženja iz rasejanja da o svojim aktivnostima i istaknutim pojedincima redovno informišu ne samo lokalnu zajednicu već i čitavu dijasporu.


Čvrsta veza između Srba u rasejanju i matici značajna je osnova za jačanje dalje saradnje i realizovanje zajedničkih projekata. Portal prikazuje i kakav je bio put ljudi koji su iz Srbije krenuli u nepoznato i postigli zapažene uspehe.


Informativni portal Dijaspora na vezi rezultat je istoimenog projekta Media i reform centra Niš, koji se realizuje uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, i u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa dijasporom Grada Niša.


Pozivamo vas da nas putem mejlova info@dijasporanavezi.rs, dijasporanavezi@gmail.com ili Vibera +381(0)66 85 28 011 informišete o bitnim događajima i novostima kako bismo ih objavili na našem portalu i time doprineli informisanju sunarodnika širom sveta.