ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.06.2015.СРПСКА ОДЕЛЕЊА У ШКОЛАМА ОСЈЕЧКО-БАРАЊСКЕ ЖУПАНИЈЕ ОД НАРЕДНЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ИМАЋЕ Е-ДНЕВНИКЕ

Заједничко веће општина донирало је, 15. јуна, свим школама у Осјечко-барањској жупанији где се настава одвија на српском језику и ћириличном писму, уређаје неопходне за инсталацију е-дневника. Таблет рачунаре средњим и основним школама у Даљу, Бијелом Брду, Тењи, Јагодњаку и Белом Манастиру уручили су председник Заједничког већа општина, Драган Црногорац у пратњи заменика жупана Осјечко-барањске жупаније, Јована Јелића, начелника општине Ердут, Југослава Весића, општине Јагодњак, Анђелка Балабана, заменика начелника општине Дарда, Радомира Чварковића  и председника одбора ЗВО-а за образовање, културу и спорт, Слободана Живковића

Захваљујући овој донацији од 44 таблета у вредности од 90 хиљада куна, у укупно седам школа у овим местима, одосно у оделењима где се ученицима наставни програм предаје на српском језику и писму,  унапредиће се образовно-васпитни рад. Е-дневник је веб апликација за вођење разредне књиге у електронском облику. 

У Хрватској је почетком школске 2011/12. године уведен као пилот пројекат у три средње школе. Због бројних предности електронских дневника они се настоје имплементирати у све школе, али нажалост многе за то немају финансијске могућности. Заједничко веће општина препознало је значај и потреба увођења е-дневника у школе те је креирало пројекат који је одобрен од стране Министарства науке и образовања РХ.

- Сматрали смо да је ово тренутно најпотребније нашим школама. Уџбенике смо успели да финансирамо, али двојезични дневници су изискивали додатне материјалне трошкове који су за школе били јако велики и нису прихватани као материјални трошкови. Овом донацијом ће професори, наставници, а и родитељи  имати директан увид у оцене ученика и своје деце. Ово ће да убрза наставни процес и неће више морати да се употребљавају дневници као до сада и већ од септембра, односно следеће школске године ови ће таблети бити пуштени у рад, рекао је председник ЗВО-а, Драган Црногорац.