ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

13.05.2015.ДЕЛЕГАЦИЈА ЗВО-а КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са сарадницима примиo је 11. маја делегацију Заједничког већа општина у Хрватској која је посетила Нови Сад поводом Међународног пољопривредног сајма.

Састанку су поред председника Заједничког већа општина Драгана Црногорца присуствовали и представници Вуковарско-сремске жупаније, Осјечко-барањске жупаније, заменик градоначелника града Вуковара, начелници општина Негославци, Борово, Маркушица, Ердут, Шодоловци и општине Јагодњак.

Они су том приликом разговарали о начинима за помоћ српској заједници од стране Града Новог Сада у области привредног развоја. Циљ представника Новог Сада је да се анимирају успешни овдашњи привредници који имају услове да инвестирају у заједнице у Хрватској, у којима живи претежно српско становништво. Такође је разговарано са представницима Вуковарско-сремске жупаније и Осјечко-барањске жупаније о сарадњи у сферама образовања и културе.

- Нови Сад је у претходном периоду показао велико интересовање за живот наших сународника који живе у Славонији. Оваква окупљања треба да нас повежу како би заједничка сарадња била интезивнија и директнија у наредном периоду. Град Нови Сад, као први велики центар до Хрватске границе, је заинтересован да пружи подршку и помоћ жупанијама из којих је доста људи дошло да живи баш у наш град. Током фебруара ове године делегација Града Новог Сада била је у посети Вуковару и драго ми је да се сарадња наставља на обострано задовољство – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Гости из Хрватске захвалили су се на пријему и током састанка изнели своје проблеме са којима се свакодневно сусрећу. Они су од представника Града Новог Сада добили уверавање да ће им бити упућена свака врста помоћи и подршке које су у оквиру надлежности локалне самоуправе.