ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

11.03.2015.ВЕЛИКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

Деци из вуковарских основних школа која похађају наставу на српском језику и ћириличном писму у посети су били писци, песници, композитори и глумци из Републике Србије који су за њих припремили забавни програм. Реч је о „Великом фестивалу за децу“ који је одржан 10. марта у организацији Већа српске националне мањине града Вуковара и Заједничког већа општина.

Песнички караван кренуо је из Борова насеља и Основне школе „Синиша Главашевић“, а програм су, поред ученика ове школе, пратила и деца из дечијег вртића „Вуковар 2“ који у вртић иду у Борово Насеље. Познати певачи и глумци су истог дана одржали програм и у Основној Школи „Драгутин Тадијановић“, а деци из ове школе придружили су се и ученици из Основне школе „Никола Андрић“ као и малишани из вуковарских оделења вртића „Вуковар 2“.

У разноликом програму наступили су песници Раде Јовић, Влада Благојевић, Мића Јакшић и афористирчар Саша Чотрић. Велико занимање најмлађе публике својим триковима изазвао је и кловн Смехуљко, а представила се и певачица Ивана Јордан. Делове из књиге Мали принц деци је испричала глумица Рада Ђуричин. Деца су показала да знају све песме Љубивоја Ршумовића, Добрице Ерића или Пере Зупца чије стихове је компоновао популарни дечији водитељ и певач Миња Субота који је и водио овај фестивал.