ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.02.2015.МАТУРАНТИ НА ПРЕДАВАЊУ О ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

Заједничко веће општина и Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару организовали су предавање и пројекцију филма у склопу обележавања стогодишњице од избијања Првог светског рата за завршне разреде средњих школа.

Преко 150 матураната и професора средњих школа у којима се настава одвија на српском језику и ћириличном писму присуствовали су у вуковарском биоскопу пројекцији играно – документарног филма „Где цвета лимун жут“ чија је основна тема голгота српског народа и државе за време Великог рата.

Пре пројекције филма предавање на тему „Србија у Првом светском рату“ окупљеним матурантима одржао је историчар из Новог Сада Милан Мицић.

Мицић се годинама бави темом учешћа српског народа и државе Србије у Првом светском рату, а недавно је из штампе изашла и његова књига „Српско добровољачко питање у Великом рату“ у издању Банатског културног центра и Радио телевизије Србије.

Средњим школама у којима се настава одвија на српском језику и ћириличном писму, чији су ученици присуствовали предавању и пројекцији филма у Вуковару, Заједничко веће општина поклонило је комплет књига из едиције „Србија 1914. – 1918.“ у издању Радио телевизије Србије и издавачке куће „Прометеј“ из Новог Сада.