ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

20.01.2015.ДОНАЦИЈЕ ЗА СРБЕ НА ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА ЖУПАЊСКЕ ПОСАВИНЕ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

Представници српске заједнице из Вуковара посетили су 19. новембра поплављена подручја како би се на лицу места уверили како данас живе Срби који су се вратили у своје домове након обнављања. Сем тога, председник Заједничког већа општина Драган Црногорац и директор Српског културног центра Светислав Микеревић ишли су од врата до врата и поделили педесет пакета са намирницама за које су средства прикупљена након мајских хуманитарних акција које је организовао ЗВО у координацији са српским општинама са истока Хрватске.

У акцији ЗВО-а непосредно након поплава послани су камиони помоћи у Босну и Херцеговину, један део послан је у Србију, а један део и у жупањску Посавину. Људи су и након тога наставили да уплаћују средства на донацијски рачун, а скупштина ЗВО-а недавно је одлучила да се од тих новаца купе пакети са основним потрепштинама за породице које су се вратиле у Гуњу, Рајево село и Рачиновце. Укупна вредност донације је 15.000 куна, а поред ових 50 пакета на терен ће бити послано још 13. Реч је углавном о припадницима српске заједнице који су се вратили да живе на овом простору.

- Када се деси оваква несрећа и када је тешко, онда се људи не препознају по националној припадности, међутим сада кад је прошло једно одређено време види се да свака заједница брине о својој заједници. Видели смо да се о нашој заједници де факто нико није бринуо па чак ни држава у мери у којој би требала. Мислим да смо погодили са овом акцијом и доласком овде, јер смо људима пружили један вид помоћи, а надам се да ћемо им убудуће моћи помагати и омогућити све што им је неопходно за њихов боравак овде . Сада смо их обишли и видели шта им највише треба и ситуација нам је пуно јаснија, каже председник ЗВО-а Драган Црногорац.