ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

10.01.2015.СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ДАН И КРСНА СЛАВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

БАЊА ЛУКА / 9. јануар 2015/ Председник Заједничког већа општина Драган Црногорац присуствовo је данас у Бања Луци свечаној академији поводом Дана и крсне славе Републике Српске - Светог Стефана. Присуство председника ЗВО-а свечаној прослави Дана државности Републике Српске резултат је пријатељства заснованог на узајамној сарадњи, јединству и заједништву Срба из Хрватске и РС.

Свечана академија почела је интонацијом химне РС „Моја Република“, а поред представника српских институција у Хрватској присуствовали су јој патријарх српски Иринеј, представници Владе Србије, представници Срба са Косова и Метохије, као и највиши званичници Српске у РС и заједничким органима БиХ.

Преседник РС Милорад Додик у свечаној беседи истакао је да аутономија коју је изборила Српска није против европских вредности, напомињући да Српска 9. јануар слави као круну слободе.

Прослава Дана Републике почела је у јутарњим часовима светом архијерејском литургијом у бањалучком Саборном храму Христа Спаситеља, коју је предводио Његова светост патријарх српски Иринеј.

инфо служба ЗВО