ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

09.01.2015.ПОЗИВ ПИСЦИМА У ДИЈАСПОРИ И РЕГИОНУ

Полазећи од чињенице да велики број наших писаца за децу живи и ствара ван граница своје матичне државе Србије, осећа се потреба да се приреди Антологија савремене српске књижевности за децу у дијаспори и региону.

Планирано је да Антологија буде објављена до октобра 2015. године, када ће бити премијерно представљена на Међународним сајмовима књига у Београду и Франкфурту, као и на јубиларним 20. Октобарским сусретима писаца дијаспоре у Франкфурту на Мајни. Издавач Антологије биће реномирана издавачка кућа „Пчелица“ из Чачка, која је специјализована за објављивање књига за младе и децу. Књига ће бити квалитетно опремљена и илустрована, како и доликује антологијском издању.

Антологија савремене српске књижевности за децу у дијаспори и региону обухватиће књижевно стваралаштво аутора за децу који пишу на српском језику, без обзира на земљу порекла, а који живе изван Републике Србије. У Антологију ће бити уврштени писци у исељеништву, као и они који живе у земљама региона. Сврха Антологије је да представи читалачкој публици, књижевној критици, издавачким кућама, састављачима школских програма и лектира, преводиоцима, медијима и свима другима заинтересованима, најбоље песме и кратку прозу за децу српских књижевника из расејања који својим делом припадају нераскидивом и јединственом корпусу српске књижевности.  

Позивамо Вас да нам пошаљете што пре, а најкасније до 31.јануара 2015, Ваше ауторске или заједничке књиге поезије и прича за децу, појединачне радове, или рукописе књига у припреми, са овом тематиком, као и Ваше кратке биографије, и све то у штампаном или електронском облику на обе, или једну од ових адреса:

 

Schriftstellerverein SIEBEN e.V.

Vorsitzender Ljubiša Simić

Eckenheimer Landstr. 265

60320 Frankfurt am Main

Deutschland

ljubisa.simic@gmx.de

 

Александар Чотрић

Сењанина Иве 7/6

11108 Београд

Serbia

alecotric@gmail.com 

 

Додатне информације можете добити од аутора на бројеве телефона или преко електронске поште:

Љубиша Симић: + 49 157 54 694 170; ljubisa.simic@gmx.de 

Александар Чотрић: + 381 64 826 00 00; alecotric@gmail.com

 

ПРИРЕЂИВАЧИ

Љубиша Симић

Александар Чотрић