ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.12.2014.ОДРЖАНА СКУПШТИНА ЗВО-а
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU i pogledaj ostale fotografije uz ovaj prilog.

Вуковар -  У уторак 16. децембра одржана је Скупштина Заједничког већа општина на којој су усвојени оперативни и финансијски план за наредну 2015. годину.

У склопу оперативног плана усвојене су смернице за даљњи рад за који су одговорни Одбори ЗВО-а. Најзначајнија вест, потврђена и на управо одржаној скупштини, је да је у оквиру програма културног развоја за 2014. годину Министарство културе Републике Хрватске обезбедило 300 хиљада куна за обнову Спомен-парка Дудик. Уговор су 9. децембра у Загребу потписали заменик министарке културе Берислав Шипуш и председник ЗВО-а Драган Црногорац. Председник ЗВО-а известио је чланове Скупштине и о недавним изменама закона о одгоју и образовању у основној и средњој школи захваљујући којима је српска заједница на корак ближа настојањима да региструје своје школе.

Због великих социјалних захтева припадника наше заједнице договорено је да општине чланице ЗВО-а у наредном периоду покушају да за издвајају више средстава која би била распоређивана и у оне средине које у овој институције немају своје представнике, али у којима такође живе припадници српске заједнице који од ЗВО-а очекују помоћ. 

Инфо. ЗВО