ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

11.11.2014.РЕАКЦИЈА ЗВО-а ПОВОДОМ НЕИСТИНИТИХ НАПИСА О ПРОСЛАВИ ШЕШЕЉЕВОГ ОСЛОБАЂАЊА У БОРОВУ

Заједничко веће општина најоштрије осуђује написе на појединим интернет порталима ( Бранитељски портал, Дневно.хр) о прослави пуштања лидера српских радикала Војислава Шешеља на привремену слободу, која би према њима требала да буде одржана у једном угоститељском објекту у Борову. Овакви написи, сем што су неистинити, ауторима служе за додатно распиривање мржње према Србима. Таквим грубим неистинама подстичу на насиље у жељи да изазову инциденте и додатно жигошу српско становништво у Борову, Трпињи, Негославцима и другим местима у којима живи српско становништво.

Колико далеко се иде у оваквим бескрупулозним лажима потврђује и чињеница да је је један угоститељски објекат обележен као место радње што је и његовог власника натерало да реагује и обрати се ЗВО-у. Никаква фешта у Борову поводом Шешељевог пуштања није планирана нити ће је бити па зато и није јасно како аутор ових лажи, потписан као Велимир Бујанец, може о томе да имати поуздане информације. 

О сејању мржње, потицању на насиље и инциденте аутора ових памфлета Заједничко веће општина обавестиће све меродавне институције хрватске државе као и представнике свих међународних организација у РХ.

Позивамо Хрвате и Србе да у овим, за Вуковар, посебно осетљивим данима не наседају на овакве провокације смишљеним да међу њима поново изазову раздор и нетрпељивост.

 

Председник ЗВО-а

Драган Црногорац, проф.