ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

04.09.2019.КОНСТИТУИСАН ПРОГРАМСКИ САВЕТ СНВ-А

Загреб, 04.09.2019. - У просторијама Српског народног већа у  Загребу одржана је конститутивна седница програмског савета Српског народног већа.

Програмски савет је саветодавно тело Српског народног већа којег чине челни људи српских институција и организација у Републици Хрватској: СДСС-а, ЗВО-а, СНВ-а, Српског привредног друштва „Привредник“, СКД „Просвјета“, Српског демократског форума, Српске православне цркве, Спортског рекреативног друштва Срба у Хрватској, Омладинске мреже Срба у Хрватској, саборска заступница Драгане Јецков, али и угледни појединци из реда српског народа у Хрватској.

Тако су на седници, којој је присуствовао и председник СНВ-а Борис Милошевић, верификовани мандати председницима ових српских институција и одређеним угледним појединцима као што су Војислав Станимировић, Дејан Јовић и Станко Јанић. Закључено је да ће се до следеће седнице размислити о још неким особама које би својим знањем и искуством у одређеним областима могли допринети квалитетнијем раду овог тела Српског народног већа.

За потпредседника програмског савета једногласно је изабран Дејан Јовић, професор на факултету политичких наука у Загребу и Београду.

Након тога председник програмског савета Милорад Пуповац упознао је присутне са тренутном друштвено-политичком ситуацијом у којој данас живи и делује наш народ. Ситуација је оцењена као изнимно тешка и сложена и као једна од најкомплекснијих у протеклих 10 година. Закључак програмског савета јесте да се даје пуна и безрезервна подршка напорима које  СДСС предузима по овом питању и да смо као заједница спремни на све кораке и опције како би заштитили своја права, али и темељне људске вредности на којима се треба базирати свако демократско друштво.