ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

28.11.2018.ПРЕДСТАВНИЦИ ЗВО-А ПОСЕТИЛИ "ПЧЕЛИЦЕ" У БЕЛОМ МАНАСТИРУ

Бели Манастир, 28.11. - Делегација Заједничког већа општина посетила је удружење „Пчелице“ из Белог Манастира и том приликом за сву децу која се окупљају и друже у простору овог удружења уручила поклон пакетиће. Пчелице су удружење које је основано са циљем неговања и очувања традиције и обичаја српске мањинске заједнице на подручју града Белог Манастира.

Удружење активно ради на очувању породичних вредности друштва и усмерено је на садржајан рад са децом.

Исто тако, својим ангажовањем и активизмом, родитељи доприносе радосном одрастању своје деце те им, на један иновативан начин, приближавају веру, културу, традицију и обичаје народа коме припадају, али и обичаје свих националних заједница које живе на овим просторима.

У делегацији Заједничког већа општина били су председник Срђан Јеремић, председница одбора за образовање ЗВО-а Милица Стојановић, председник одбора за културу и спорт ЗВО-а Небојша Видовић као и правни саветник СНВ-а и ЗВО-а у Белом Манастиру  Дејан Јеличић.

Њих су у свом простору угостиле председница „Пчелица" Жељана Ристић, водитељица Бојана Урукало, одгајатељица Јелена Петровић и учитељица Бојана Kурлагић.

Договорено је да ће малишани који долазе у „Пчелице" током следећег месеца посетити Вуковар где ће се у простору ЗВО-а дружити са својим вршњацима из Вуковара кроз пројект Заједничког већа општина  „Деца у заједници“.

Сарадња између Заједничког већа општина и овог удружења интензивираће се у времену које долази кроз већи број програмских активности кроз које се планирају излети, екскурзије и радионице које за циљ имају очување националног идентитета нашег народа на подручју Белог Манастира, али и целе Барање.