ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.11.2018.ДОГОВОРЕНА САРАДЊА СРПСКОГ КУЛУТРНОГ ЦЕНТРА ИЗ ВУКОВАРА И KУЛТУРНОГ ЦЕНТРА НОВОГ САДА

У просторијама Српског културног центра у Вуковару потписан је 23. новембра протокол о сарадњи између ове институције и Kултурног центра Новог Сада.

Протокол о сарадњи у области културе потписали су директори ових институција Срђан Секулић (СKЦ) и Бојан Панаотовић (KЦНС). Kако је наглашено приликом потписивања, овај протокол је само формални почетак будуће интензивније културне размене и сарадње између ове две установе.

Прва културна размена између две установе догодила се одмах након потписивања уговора када је доцент др Борис Стојковски са Филозофског факултета у Новом Саду и сарадник KЦНС-а одржао предавање на тему „Срби на тлу Срема, Славоније и Барање пре Велике сеобе“.

Поред бројне публике, потписивању споразума и каснијем предавању Бориса Стојковског присуствовали су и епископ Осечкопољске и барањске епархије Херувим, конзулка Генералног кунзулата Републике Србије у Вуковару Људмила Остојић, председник Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније Светислав Микеревић, као и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић који је присутне поздравио у име институције која је оснивач Српског културног центра у Вуковару.