ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

13.10.2018.ПРЕДСЕДНИК ЗВО-А ПОСЕТИО ЂОРЂА ДРОБИЋА

 

Борово, 13.10. - У име Заједничког већа општина, председник Срђан Јеремић посетио је у суботу младог Ђорђа Дробића који је пре 9 месеци тешко страдао у саобраћајној несрећи и том приликом задобио тешке телесне озледе.

Ђорђе је неколико месеци био у стању будне коме и, као такав, није давао знаке да је свестан своје околине нити је био у могућности остварити било какав облик комуникације са људима око њега.

Пре шест месеци, по препоруци доктора, Ђорђе са родитељима одлази на лечење у специјалну болницу за рехабилитацију у Крапинским топлицама где је у протеклих пола године подвргнут различитим третманима са циљем његовог опоравка.

Заједничко веће општина је већ раније донирало средства за Ђорђев опоравак, а координисало је и помагало у активностима ВСНМ општине Борово приликом организовања хуманитарне акције за помоћ овом храбром момку и његовим родитељима са циљем прикупљања средстава за боравак и трошкове исхране током њиховог боравка уз свог сина.

ВСНМ општине Борово је уз помоћ ЗВО-а, али и многих мештана те институција и удружења из Борова успешно сакупило средства за смештај и боравак породице Дробић у Крапинским топлицама за првих шест месеци. Будући је лечење дало добре резултате, лечнички конзилијум је препоручио наставак рехабилитације на следећих пола године. У том смислу, ВСНМ општине Борово покреће следеће недеље нову хуманитарну акцију којом ће се прикупљати донације за плаћање смештаја Ђорђевих родитеља у Крапинским топлицама како би могли бити уз њега и помагати му током лечења, а хуманитарни карактер имаће и неколико догађања и манифестација у Борову.

Наиме, представа "Милунка" која говори о женама у Првом светском рату, а која ће се ускоро одиграти у Борову, имаће хуманитарни карактер јер ће се на њој прикупљати средства за Ђорђа, биће одиграна и једна хуманитарна фудбалска утакмица, а и приход од "Боровске разгледнице" биће намењен за ову сврху. 

Приликом посете породици Дробић, која је са сином овог викенда боравила у Борову, председник ЗВО-а донео је помоћ у виду основних животних намирница, воћа и слаткиша за овог храброг јунака који данас разуме готово све, а и успева да изговара са разумевањем већи број речи и реченица.

Ово је неочекивано велики помак и успех који је код Ђорђа постигнут у само шест месеци. Овако добри резултати дају реалну наду да ће Ђорђе постићи врло висок ниво опоравка. Зато ће и Заједничко веће општина учинити све у оквиру својих могућности да овом великом борцу помогне на том путу – изјавио је Јеремић.

Јеремић, који је и председник општинског већа општине Борово, обећао је и даљњу помоћ општине у оздрављењу свог младог сумештана.

Ђорђе би могао да буде узор многим, а нарочито младим људима, који често заборављају како је здравље најважнији елемент за срећу.

Зато ово завршавамо са реченицом коју је Ђорђе изговорио на крају: " Живот је фантастичан". Због тога се надамо и урадићемо све што је у нашој моћи да овај момак доживи такав живот у правом смислу те речи.