ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

13.10.2018.У БЕЛОМ МАНАСТИРУ ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗВО-А
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU
i pogledaj ostale fotografije.

Бели Манастир, 13.10. - У суботу је у сали биоскопа у Белом Манастиру одржан петнаести фестивал дечијег фолклора у организацији Заједничког већа општина.

Овогодишњи фестивал окупио је подмладак из 13 КУД-ова са подручја Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније. Тако је публика у Белом Манастиру имала прилику погледати наступе најмлађих фолклораша из Негославаца, Вуковара, Маркушице, Даља, Тење, Бијелог Брда, Борова, Бршадина, Кнежевих Винограда, Острова, Боботе, Трпиње те домаћина из СКУД-а "Јован Лазић" из Белог Манастира.

Према речима председника одбора за културу ЗВО-а Небојше Видовића, овај фестивал окупио је 13 културно-уметничких друштава и преко 300 учесника што је податак са којим смо веома задовољни. Овај догађај финансиран је средствима Савета за националне мањине Владе Републике Хрватске који је ову манифестацију Заједничког већа општина препознао као јединствену и веома значајну за припаднике српске националне мањине.

Фестивал је званично отворио председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић који се у свом обраћању присутнима захвалио СКУД-у "Јован Лазић" на домаћинству и помоћи при реализацији овог догађаја те обећао финансијску, техничку и медијску помоћ у реализацији оваквих и сличних активности везаних за културни аматеризам српског народа који живи и делује на истоку Републике Хрватске.