ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

05.10.2018.ЗАПОЧЕЛА РАДИОНИЦА „ДЕЦА У ЗАЈЕДНИЦИ"

Вуковар, 05.10. -Прва едукативна радионица у оквиру пројекта „Деца у заједници“ одржана је у петак, 5.октобра у просторијама Заједничког већа општина.

Овим је закорачено у реализацију  програма осмишљеног  како би најмлађим члановима наше заједнице олакшали припреме за успешну интеграцију у  васпитно–образовни систем чији део постају у септембру ове године.

Циљна група пројекта су деца предшколског узраста и слабијег имовинског стања са подручја Вуковара. Заједничко веће општина је осмислило и пројектни предлог „Деца у заједници“ успешно аплицирало према Националној заклади за развој цивилног друштва која је ову идеју подржала са 9. 288 куна.

У пројекту су успешно повезани разни сегменти значајни за социјализацију деце те развој креативних, комуникативних и спортских вештина. Тако су од стране стручних сарадника осмишљене едукативне радионице, теме које ће прерасти у заједничке приредбе, као и посете разним институцијама међу којима су Дом за старе и немоћне особе и дечији вртић „Златкоса“ у Борову.

Едукативне радионице под називом: „Мали научници“, „У сусрет школи“, „Аранжери на делу“, „Кувајмо заједно“, „Моја мала читаоница“, „Упознајмо музички свет“, „Карате Кид“, „Свет медија“, „Звезда позорнице“ осмишљене су тако да уз игру и учење подстакну децу на маштовитост и креативност.

Волонтерке су скупа с водитељком пројекта и директорком вртића „Вуковар 2“ уредиле и адаптирале простор за потребе малишана. Одликује га пуно природне светлости и топли амбијент где је наравно вођено рачуна о безбедности малишана у интеријеру који подстиче машту. Водитељка пројекта Николина Докић позива сву децу предшколског узраста да се придруже.

Пројекат ће трајати три месеца, односно до 31.12.2018. Радионице се одржавају сваког четвртка у 15 часова у просторијама Заједничког већа општина на адреси Еугена Кватерника 1. Следећа радионица се одржава 11. октобра и спортског је карактера. Све информације можете добити на број телефона 095 367 0039.