ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

24.09.2018.ЗВО НАГРАДИО НАЈУСПЕШНИЈЕ УЧЕНИКЕ НА ШКОЛСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Вуковар, 24.09. -Заједничко веће општина наградило је све ученике основних и средњих школа са простора на којем делује за успешне резултате на школским такмичењима. Признање је добило 24 ученика који наставу похађају на српском језику и ћириличном писму.

Ученици који су на међужупанијским и државним такмичењима освојили нека од прва три места, на поклон су од ЗВО-а добили Правопис српског језика. Признања су им уручили председник ЗВО-а Срђан Јеремић и председница одбора за образовање ове институције Милица Стојановић која је рекла да им можда овај поклон помогне да освоје награде и из српског језика.

Председник ЗВО је изјавио како је важно да ова организација окупи овако успешну децу на једном месту и да им помогне у даљњем школовању и тражењу посла јер су они будућност српске заједнице у Републици Хрватској.

Он је у својој изјави рекао да је његова жеља да се та деца једнога дана и врате на подручје на којем ЗВО делује, да ту живе и тако изграђују квалитетнији живот припадника српске заједнице, али и свих осталих с тог подручја.

Нагласио је како је веома битно да ученици српске националности освајају такмичења из историје на којима је главна тематика била садашње подручје Републике Хрватске у средњем веку као и награде које српски ученици освајају на такмичењу из хрватског језика.