ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

19.07.2018.САСТАНАК У МУЗЕЈУ ГРАДА ВУКОВАРА

Вуковар, 19.07. - Делегација Заједничког већа општина посетила је Музеј града Вуковара. Испред наше институције састанку су присуствовали председник Срђан Јеремић, дожупан Осјечко-барањске жупаније и потпредседник ЗВО-а Радомир Чварковић и председник одбора за културу и спорт ЗВО-а Небојша Видовић. Музеј је представљала директорица Ружа Марић, а испред оснивача састанку су присуствовали заменик градоначелника града Вуковара Маријан Павличек и заменица градоначелника Ивана Мујкић.

Разговарало се о могућностима интензивније сарадње између градског музеја и ЗВО-а као и могућностима заједничког креирања и аплицирања одређених пројеката из домена културе. Директорица музеја је исказала спремност да правовремено информише Заједничко веће општина о свим планираним догађањима у музеју како би се и преко медија ЗВО-а о томе информисала шира јавност.

Једна од тема разговора била је и питање броја запослених припадника српске националне мањине у овој институцији која и за српску заједницу на овом простору има велики историјски и културни значај. Закључено је да ће се успоставити интензивнија комуникација између нашег одбора за културу и спорт и градског музеја у свим оним сегментима који су од значаја за обе институције.