ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

09.07.2018.ЛЕТЊА ШКОЛА КАЛИГРАФИЈЕ У ДАЉ ПЛАНИНИ

Даљ планина, 09.07. - Педесетак ученика шестих и седмих разреда из више различих школа који наставу похађају на српском језику и ћириличном писму је у манастиру у Даљ планини започело учење основа лепог писања на првој летњој школи калиграфије под називом „Путевима Захарија Орфелина" коју је покренуло и организовало Заједничко веће општина уз помоћ Министарства науке и образовања Републике Хрватске.

Ученицима је првог дана радионица, након свете литургије одржане у манастирској капели, успешан рад пожелео и новоизабрани епископ Херувим који је донедавно био игуман у манастиру у Даљ планини. Летња школа калиграфије има за циљ и да оживи ово место који је једини манастир на простору Осечкопољске и барањске епархије. На предавањима су уз епископа били присутни председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, свештеници Осечкопољско и барањске епархије као и радници ЗВО-а.

Током седам дана трајања летње школе деца ће се упознати са животом у манастиру, али ће за њих бити организоване и бројне друге активности као што су ликовне и музичке радионице, а све са циљем очувања традиције, језика и писма Срба на овим просторима.