ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.06.2018.ЗАЈЕДНИЧКА ЖУРКА ВУКОВАРСКИХ МАТУРАНАТА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗВО-А

Вуковар, 23.06.2018. - Вуковарски матуранти који су наставу похађали на српском језику и ћириличном писму протекле суботе су имали заједничку вечеру и забаву коју је организовало Заједничко веће општина из Вуковара и градска организација СДСС-а Вуковар у вуковарском ресторану Морнар.
Након заједничке вечере српских матураната из све четири средње школе с подручја града Вуковара, уследила је забава на којој су осим ученика и професора, присуствовали и високи званичници из редова српске заједнице у Вуковару. 

- Овај догађај полако прелази у традицију где ми као Заједничко веће општина и СДСС-а желимо да се захвалимо свим ученицима што су одабрали да наставу похађају по А моделу и на тај начин чувају свој језик, идентитет и културу. Честитамо им на завршеној средњој школи и желимо им срећу у даљем школовању и раду где ћемо ми као представници српске заједнице у граду и жупанији бити на помоћи у њиховим даљњим амбицијама – каже за наш портал потпредседник Заједничког већа општина Ђорђе Ћурчић

Ћурчић се дотакао и будућности данашњих матураната.

- Очекујемо да се након свога образовања врате и преузму део посла и обавеза којим се ми бавимо и дају свој допринос српској заједници при очувању идентитета, језика, писма, културе и свега што нас чини српском заједницом у Републици Хрватској – каже Ћурчић.