ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.04.2018.Још једна фирма из Србије заинтересована за пословање у Вуковару

Вуковар, 18.04. - Представници компаније Милшпед из Србије посетили су Вуковар како би, као потенцијални инвеститори, обишли локације погодне за послове логистике која је примарна делатност ове компаније.

Привреднике из Републике Србије у Вуковару је примио председник ЗВО-а Срђан Јеремић у чијој су пратњи обишли пословне просторе међу којима и Луку Вуковар. Специјални саветник директора Милшпеда Горан Матутиновић каже да је ова логистичка кућа, која тренутно запошљава 2.500 радника, већ присутна у Хрватској, тачније у Ријеци и Загребу, али да су заинтересовани и за пословање у Вуковару.

– С обзиром на то да је ЗВО понудило ваше ресурсе у Вуковару заинтересовани смо за ангажовање у Луци Вуковар. Предности су уз инфраструктуру, под један железнице и Дунава и капацитети које сам данас видео, а сагледаћемо и остале могућности. За сада је у луци могуће радити само расуте терете па ћемо покушати да нађемо неки компромис за почетак рада. Овде постоји велика љубазност и жеља за сарадњом, близина границе, модернизација пруге која је већ готово завршена из Србије према Хрватској и мислим да постоје могућности за рад.

Милшпед је значајан привредник на подручју Европе те би пословањем у Вуковару утицао и на повећање броја запослених. Осим Луке Вуковар представници српске фирме обишли су у пратњи прочелнице за привреду, пољопривреду и међународну сарадњу града Вуковара Маријане Грубишић и неколико локација и пословних простора у Вуковарској привредној зони.