ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

27.03.2018.САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ГРАДИТЕЉСТВА НА ТЕМУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ТРЖНОГ ЦЕНТРА ВУКОВАР

Загреб, 27.03. - На иницијативу Заједничког већа општина у Министарству градитељства Републике Хрватске одржан је радни састанак на тему решавања статуса Тржног центра у Вуковару. Наиме, овај пословни објект изграђен 1997. године још увек није легализован па је и његова судбина, а тиме и судбина свих оних који у њему имају своје локале и свих оних који у њему раде, поприлично неизвесна.

Представници Заједничког већа општина на челу са председником ове институције Срђаном Јеремићем и председником Одбора за правна питања ЗВО-а Јованом Влаовићем, којима су се на састанку придружили и председник клуба заступника СДСС-а у Сабору Републике Хрватске Борис Милошевић те представник власника локала у тржном центру Рајко Шукара, о решавању овог питања разговарали су са државним секретаром у овом министарству Данијелом Мештрић и његовим сарадницима.

У министарству су показали искрену жељу за проналажењем решења по овом питању те је договорено да ће им се у наредних неколико дана послати сва документација, по хронолошком реду, везано за судске процесе који су у протеклом времену вођени по овом питању. Представници министарства градитељства указали су на неколико могућих начина за решавање овог питања, а представници Заједничког већа општина, СДСС-а и власника локала на то да је једино прихватљиво решење оно које ће за резултат имати легализацију Тржног центра са свим локалима у оквиру истог.

Након што представници министарства градитељства размотре сву документацију која ће им бити послана, представници Заједничког већа општина, саборски заступници СДСС-а и представници власника локала договориће кораке који требају резултирати легализацијом овог целокупног пословног објекта у граду Вуковару.