ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

09.02.2018.ПРЕДСТАВНИЦИ ЗВО-а У ПОСЕТИ ПОКРАЈИНСКИМ СЕКРЕТАРИЈАТИМА ВЛАДЕ АП ВОЈВОДИНЕ
KLIKNI NA FOTOGRAFIJU
i pogledaj ostale fotografije.

Нови Сад, 09.02. – Делегација Заједничког већа општина боравила је у једнодневној посети главном граду Аутономне покрајине Војводине где је у покрајинским секретаријатима одржан низ састанака и разговора на тему досадашње и будуће сарадње са овим институцијама. Са свим секретаријатима договерен је одређени начин сарадње која ће се реализовати у току ове године.

Представнике ЗВО-а најпре је у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу дочекао подсекретар Небојша Војновић са којим су договорени неки будући пројекти.

У секретаријату за спорт и омладину договорена је посета секретара Владимира Батеза који ће у марту доћи у ЗВО и том приликом донети спортску опрему за фудбалске клубове са овог простора. Покрајински секретаријат обећао је и да ће за децу обезбедити улазнице на неке значајније утакмице у Војводини и да ће у спортским камповима које Секретаријат буде организовао учестовати и деца са овог простора.

Са покрајинским секретаром за високо образовање и научноистраживачку делатност Зораном Милошевићем разговарано је о упису студената на факултете и квотама за смештај у студентским домовима. Добра сарадња са овим секретаријатом наставиће се и даље, а ЗВО ће у наредном периоду настојати да се за занимања за која се не може школовати у Републици Хрватској студенти уписују по одређеним афирмативним мерама. Заменик секретара обећао је да ће за одређени број ученика основних школа обезбедити школске торбе.

Са замеником покрајинског секретаријата за образовање Миланом Ковачевићем договорена је помоћ ученицима у виду уџбеника, свески, школског прибора и сл.

На састанку у Секретаријату за културу и јавно информисање и сарадњу са верским заједницама домаћини су били заменик секретара Небојша Кузмановић и помоћник секретара Ђорђе Вукмировић. У Секретаријату је обећано више средстава за информисање и културне активности Срба на истоку Хрватске него претходних година.

У Фонду за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине представнике ЗВО-а угостио је директор Душко Ћутило са којим су такође осмишљени модалитети будуће сарадње.