ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

07.12.2017.РАДНИ САСТАНАК У ОПШТИНИ ПОПОВАЦ

Поповац, 7.12. - Председник и потпредседник ЗВО-а Срђан Јеремић и Радомир Чварковић били су у радној посети општини Поповац у Барањи, а теме разговора са начелником Зораном Контаком , његовим замеником Зораном Милошевићем, председником Већа српске националне мањине ове општине Радојком Страјнићем те већником у Општинском већу Николом Шарићем биле су положај и проблеми припадника српске заједнице у овој општини као и могућности за интензивнију подршку ЗВО-а манифестацијама које организује овдашња малобројна, али добро организована српска заједница.

Заменик начелника из реда српске заједнице Зоран Милошевић (СДСС) указао је на добру сарадњу која постоји са начелником те на чињеницу да он помаже српској заједници коректно у оквиру својих могућности. Председник ЗВО-а Срђан Јеремић изразио је спремност за већу сарадњу између ове општине и ЗВО-а као и других општина које делују у његовом саставу. Указао је на могућност креирања заједничких пројеката према домаћим, али и према страним изворима финансирања. У том смислу, договорен је скори сусрет у простору ЗВО-а како би се дефинисали конкретни пројекти интересантни за обе стране.

Срђан Јеремић обећао је финансијску помоћ за прославу Православне Нове године у Поповцу као једног од најважнијих догађаја за тамошње Србе када је верски живот у питању.