ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

21.10.2015.Вуковарски предшколци у посети Београду

Деца дечијег вртића „Вуковар 2“ од понедељка налазе се у тродневној посети Београду коју су организовали ПУ „Дечији дани“ из Београда и вуковарски вртић „Вуковар 2“ у сарадњи са Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства вањских послова, те уз подршку Заједничког већа општина. 

 

У уторак, 20. октобра, 18 вуковарских малишана примили су и Његова Светост патријарх српски Г.  Иринеј као и председник Републике Србије Томислав Николић. 

Исти дан деца су имала прилику да посете и српску патријаршију, Саборну цркву, зграду председништва Србије,  присуствују представи „Мала сирена“ у организацији позоришта „Бошко Буха“,  учествују на креативној радионици у Дечијем културном центру где су их примили градски менаџер Горан Весић и помоћник директора ДКЦ-а Леонтина Вукомановић. 

 

За среду је предвиђен обилазак Калемегдана,  београдског зоолошког врта, Скупштине Србије где би их требао примити и министар вањских послова Ивица Дачић.  Исти дан у вечерњим сатим деца се враћају у Вуковар. 

 

Ово је један одличан пројекат за који се организатори надају да ће постати устаљена пракса и у наредном периоду како би се деца са нашег подручја што боље упознала са својом матичном државом.  Колико је ова посета Београду успешна најбоље сведоче добро расположење и осмеси на лицима малишана.

22.12.1997.ODBOR ZA INFORMISANJE, MEDIJE I VERU

U skladu sa Zakonom o medijima Odbor za medije, informisanje i veru bavi se osnivanjem i upravljanjem medija srpske etničke zajednice (TV, radio stanice i drugih sredstava informisanja). Pokrenut je projekat osnivanja TV produkcije koja će za svoj osnovni zadatak imati informisanje građana Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema o važnijim događanjima, komunalnim ulaganjima, razvojnim projektima, kulturnim manifestacijama i svemu ostalom što predstavlja interes stanovništva ovog regiona. Ovaj Odbor ima odličnu saradnju sa već postojećim radio stanicama - Radio Dunav iz Vukovara, Radio Borovo iz Borova i Radio Banska Kosa iz Belog Manastira.Kroz svoj rad Odbor se bavi organizacijom raznih verskih događanja koje za cilj imaju prezentaciju međureligijske tolerancije.